Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Регіони України розвиватимуть партнерство з Конференцією периферійних морських регіонів Європи

Дата: 25.07.2024 08:22
Кількість переглядів: 9

Фото без описуГолова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася з Генеральним секретарем Конференції периферійних морських регіонів Європи Елені Маріану в онлайн форматі.

Сторони домовилися про офлайн зустріч у Європі для підписання меморандуму між УАРОР та Конференцією. Це надасть можливість Україні співпрацювати з Європейськими морськими регіонами, що входять до Конференції – наразі їх 150 з 24 країн ЄС та інших держав – та реалізовувати спільні проєкти.

Також Європейські партнери висловили намір допомогти українським регіонам підготуватися до опалювального сезону, що наразі є одним з головних завдань для України. Елені Маріану зазначила, що організація, яку вона очолює, входить до альянсу регіонів і активно займається допомогою у відбудові України, гуманітарною підтримкою, евакуацією та підтримкою повернення українців додому.

«Підписання меморандуму – стартова позиція для того, щоб прийняти українські регіони у статусі «наглядачів». Це можливість брати участь у заходах і отримувати всю інформацію, яка стосується нашої мережі. Ну і, звичайно, було б цікаво обговорити ті можливості, які є і які ми можемо знайти для того, щоб допомогти у підготовці до зимового періоду. Це можуть бути і генератори, електричні прилади і так далі», – зазначила Генеральний секретар Конференції периферійних морських регіонів.

Тетяна Єгорова-Луценко від імені українських регіонів подякувала Генеральному секретарю Конференції периферійних морських регіонів Європи Елені Маріану за її принципову та активну підтримку України, засудження агресії росії та за допомогу у морській логістиці, зокрема при транспортуванні зерна.

«Невдовзі проведу зустріч УАРОР з українськими морськими регіонами, ми підготуємо інформацію щодо вступу до Конференції. Дякую вам за всебічну підтримку України в цей час. Дружні партнерські стосунки з міжнародними організації на сьогодні для нас мають велике значення», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

 

джерело інформації – https://oblrada-kharkiv.gov.ua/2024/07/24/regiony-ukrayiny-rozvyvatymut-partnerstvo-z-konferencziyeyu-peryferijnyh-morskyh-regioniv-yevropy/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь