Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Евакуацію родин з дітьми буде проведено ще з 13 населених пунктів Вовчанської громади

Дата: 22.07.2024 09:05
Кількість переглядів: 18

Фото без описуЦе питання обговорювалося на нараді, яку провів начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко з керівниками Вовчанської громади, підрозділів Національної поліції, ДСНС, представниками ювенальної поліції, обласного координаційного гуманітарного центру, служби у справах дітей РВА.

Фото без описуЗ населених пунктів Вовчанської громади, які знаходяться безпосередньо поблизу кордону з росією, вже вивезли і родини з дітьми, і всіх охочих. Але ситуація на цій території залишається напруженою та небезпечною, оскільки ворог продовжує обстріли, застосовуючи при цьому різні види озброєння. Тож тепер необхідно вивезти дітей і з решти населених пунктів.

За інформацією начальника Вовчанської міської військової адміністрації Тамаза Гамбарашвілі, до переліку входять 13 населених пунктів.

Фото без опису«Вони розташовані на території Іванівського, Білоколодязького, Юрчкенківського, Бугаївського та Новоолександрівського старостинських округів. На сьогодні тут проживає 96 дітей, найбільше їх (понад 60) – у Новоолександрівському окрузі», – розповів Тамаз Гамбарашвілі. 

Для організації евакуації буде сформовано кілька бригад, розроблено графіки їх виїздів, до процесу залучатимуться старости та волонтери. Невід’ємною складовою підготовчого етапу є інформаційна кампанія, яка має на меті довести до мешканців всю необхідну інформацію.

«Діти, які опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Ні про яку відмову батьків чи опікунів евакуювати дитину не може бути й мови. Адже йдеться про її життя. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава. Досвід вивезення людей у безпечні місця у нас є, тож маю надію, що і цього разу все пройде організовано», – наголосив Сергій Лободенко. 

 

джерело інформації – https://chuhuiv-rda.gov.ua/news/1721319204/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь