Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Чугуївщині розпочато процес створення профільних ліцеїв

Дата: 26.06.2024 08:01
Кількість переглядів: 28

Фото без описуСтворення профільних ліцеїв – це вимога освітньої реформи, яка триває в Україні. У результаті трансформації старшої школи у профільну мають з’явитися різні типи закладів загальної середньої освіти.

Профільна школа – це 10, 11, 12 класи. Тобто діти, які зараз вчаться в 6 класі, через 4 роки мають піти не до 10 класу, а до академічного ліцею чи професійного коледжу.

Відповідно до чинного законодавства мережа закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування має бути сформована в Україні до вересня 2024 року, а запрацювати – у вересні 2027 року.

Питання формування профільних ліцеїв у районі розглядалося на нараді, яку провів заступник начальника Чугуївської районної військової адміністрації Олександр Апостол. З керівниками відділів та управлінь освіти Зміївської, Слобожанської, Старосалтівської, Печенізької, Новопокровської, Чкаловської, Чугуївської громад він детально обговорив особливості та проблематику цього процесу.

У результаті конструктивного діалогу було висловлено конкретні пропозиції, які ґрунтувалися у тому числі і на думці батьків та дітей. Враховувалися також логістичне сполучення до місця розташування закладу та професійна активність педагогів.

Як підкреслив Олександр Апостол, моделюванню нової мережі старшої школи має передувати комплексний аналіз ситуації та розробка плану дій на найближчі 3 роки.

«Важливий правильний збір даних, що дасть змогу проаналізувати ситуацію з усіх боків та зробити комплексні висновки щодо запитів на навчання в межах територіальних громад. А відтак – розробити ефективну мережу навчальних закладів, яка надавала б якісні освітні послуги. При цьому необхідно враховувати наявність якісних педагогів, їх рівень кваліфікації залежно від майбутнього тематичного спрямування закладу, відповідність матеріально-технічного забезпечення профілю», – зазначив він.

На території району планується створити 13 профільних ліцеїв.

 

джерело інформації – https://chuhuiv-rda.gov.ua/news/1719236110/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь