Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Деталі подальшої співпраці між Харківською обласної радою та Всесвітньою Лютеранською Федерацією в Україні обговорили під час чергового візиту керівника групи LWF в Україні пан Марка Муллана

Дата: 04.06.2024 08:23
Кількість переглядів: 25

Фото без описуЗаступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько та керівник групи LWF в Україні пан Марк Муллан окреслили подальшу роботу, пов’язану з наданням допомоги для громад Харківщини від групи LWF.

Нагадаємо, нещодавно голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та  керівник групи LWF в Україні Марк Муллан підписали Меморандум про взаєморозуміння між Всесвітньою Лютеранською Федерацією в Україні та Харківською обласною радою.

Напрямки співпраці про які домовилися сторони:

-надання гуманітарної допомоги; 

-реалізація проектів соціальної та психологічної допомоги;

-проекти з відновлення житла в Харківській області, що постраждали від російської військової агресії проти України;

-реалізація проектів з відновлення закладів охорони здоров’я, проведення тренінгів з розвитку окремих форм допомоги, зокрема з подолання посттравматичного стресу у постраждалих від бойових дій;

-створення безпечного освітнього простору в умовах надзвичайної ситуації.

«Ми маємо велике бажання розширити нашу діяльність у Харківській області, один із напрямків, який для нас важливий, – соціально-психологічна підтримки населення Харківщини, а також створення належних умов для навчання дітей в бомбосховищах після того, як будуть визначенні ці місця. І ще один з напрямків, який ми з вами вже обговорювали, – підтримка і допомога сім’ям, які втратили членів родин  під час війни. Я знаю, що цей проєкт дуже близький вашим серцям. Декілька «донорів» вже приїздили в Харківську область, переважно це представники США та Швеції. Ми були у відповідному центрі , коди привозять евакуйованих людей з населених пунктів, де наразі ведуться бойові дії. І ми шоковані від тих наслідків, до яких призводять дії росії», – зазначив Марк Маллан.

В свою чергу Максим Колінько подякував Марку Муллану за наміри допомагати Харківщині в цей непростий для всієї України час. 

«Основне завдання Харківської обласної ради та її виконавчого апарату надавати організаційне сприяння і надавати інформаційну підтримку. Ми готові підготувати «дорожню карту» спільних подальших дій в рамках підписаного Меморандуму і зробимо це в найближчий час», – сказав Максим Колінько.

Також  Марк Муллан відвідав Харківський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення для визначення подальших дій в рамках співпраці. 

Нагадаємо. LWF в Україні зосередилась на допомозі Харківській області, розглядаючи регіон для довгострокового співробітництва у відновлення житла, створенні умов для полегшення доступу до соцільно-психологічної допомоги, розглядається можливість надання невеликих грантів для розвитку бізнесу сімей загиблих героїв.

Серед реалізованих проєктів – разом з програмою УВКБ ООН Всесвітня лютеранська федерація відремонтувала 525 квартир, які були пошкоджені під час війни, що дозволило 1500 людям повернутися до своїх домівок. Цього року розпочали співпрацю з двома громадами Харківщини: Первомайською – з питань відновлення вікон в житлових будинках, що постраждали від російських обстрілів, та Близнюківською – щодо облаштування бомбосховища в школі.

 

джерело інформації – https://oblrada-kharkiv.gov.ua/2024/06/03/detali-podalshoyi-spivpraczi-mizh-harkivskoyu-oblasnoyi-radoyu-ta-vsesvitnoyu-lyuteranskoyu-federacziyeyu-v-ukrayini-obgovoryly-pid-chas-chergovogo-vizytu-kerivnyka-grupy-lwf-v-ukrayini-pan/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь