Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чугуївській громаді замість продуктових наборів від ООН почали видавати гроші

Дата: 15.05.2024 07:51
Кількість переглядів: 34

Фото без описуВід квітня 2024 р. Всесвітня продовольча програма ООН World Food Programme (WPF) змінила продовольчу допомогу у вигляді продуктових наборів на фінансову. Її розмір становить 1500 грн на кожного члена домогосподарства.

Гроші нараховують виключно тим мешканцям, які отримували продуктові набори від ООН у першому кварталі 2024 року та попередньо зареєструвались. Допомога доступна вразливим категоріям населення. Тривалість надання грошової допомоги – 4 місяці. Потім планується наступний етап реєстрації.

14 травня до Чугуєва завітала делегація Офісу Представництва Всесвітньої продовольчої програми в Україні на чолі з її керівником Маріанною Ворд. Гостей зустрічали заступник міського голови – керуючий справами виконавчого комітету Людмила Макаренко та директор Чугуївського територіального центру соціального обслуговування Тетяна Сємілєтова. На зустріч також запросили мешканців громади, які отримують допомогу від ООН.

Звертаючись до представників команди Всесвітньої продовольчої програми, Людмила Макаренко висловила їм щиру вдячність за допомогу, яку вони надають мешканцям Чугуївської громади з перших днів війни, коли не працювали більшість магазинів та була порушена логістика доставки продовольчих товарів, і до сьогодні. За цей час тисячі родин отримали продовольчі набори.

Також Людмила Макаренко звернулась до представників ООН з проханням удосконалити систему реєстрації на отримання грошової допомоги, адже на першому її етапі не всі охочі встигли зареєструватись.

У спілкуванні з представниками ООН жителі Чугуївської громади зауважили, що для них набагато зручніше отримувати грошову допомогу замість продуктових наборів, адже таким чином люди мають можливість самостійно вирішувати, які саме товари вони хочуть придбати.

Маріанна Ворд, звертаючись до чугуївців, запевнила, що Всесвітня продовольча програма ООН продовжуватиме надавати допомогу українцям.

 

джерело інформації – https://chuguiv-gromada.gov.ua/u-chugu%d1%97vskij-gromadi-zamist-produktovih-naboriv-vid-oon-pochali-vidavati-groshi/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь