Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

100 делегатів із 16 країн Європи, а також США, та більше 150 представників громад і регіонів України: у Києві пройшов Другий Міжнародний саміт міст і регіонів

Дата: 10.05.2024 09:53
Кількість переглядів: 22

Фото без описуДо заходу, який проводиться в межах Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням голови держави Володимира Зеленського, долучилась голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко. 

Фото без описуСеред спікерів: голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр економічного співробітництва та розвитку ФРН Свенья Шульце, президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Марк Коолс, голова комісії CIVEX Європейського комітету регіонів, віце-президент регіону Бургундія-Франш-Конте Патрік Моліноз, мер м. Брюссель Філіп Клозе, губернатор штату Вашингтон Джей Роберт Інслі. 

Фото без описуГоловна мета Саміту: налагодження звʼязків між громадами, регіонами України та Європи, Відновлення та розвиток України під час війни та у повоєнний період, європейська інтеграція, проблеми ВПО, медична та психологічна реабілітація жертв війни – цим та іншими темам були присвячені дискусії. 

Фото без описуПідписано більше 10 угод про співпрацю, а також декларацію, яка засвідчує підтримку в усіх аспектах з боку всіх учасників саміту.

«Під час свого виступу подякувала міжнародним партнерам за підтримку і допомогу, яку вони надають громадам, регіонам України з початку війни. Візит поважних гостей до столиці країни, яку нещадно і щоденно обстрілює російський ворог, – ще одне тому свідчення. Поділилась досвідом співпраці Харківщини з іноземними партнерами, а також, що саме в цьому напрямку робить УАРОР. Зокрема, відкрили офіси у Брюсселі, Страсбурзі та Парижі, де представники місцевого самоврядування України можуть проводити зустрічі з партнерами, налагоджувати звʼязки,- зазначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Місцеве самоврядування країн Європи має величезний досвід подолання різноманітних викликів та завдань у сфері місцевого самоврядування на різних рівнях, нам доступні  найкращі світові практики, які ми маємо втілювати в життя в себе на місцях. Адже, глибоко переконана, Європа починається не у владних кабінетах, а з кожного маленького селища чи містечка».

 

джерело інформації – https://oblrada-kharkiv.gov.ua/2024/05/09/100-delegativ-iz-16-krayin-yevropy-a-takozh-ssha-ta-bilshe-150-predstavnykiv-gromad-i-regioniv-ukrayiny-u-kyyevi-projshov-drugyj-mizhnarodnyj-samit-mist-i-regioniv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь