Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба у справах дітей провела робочу зустріч із соціальними фахівцями Малинівської та Новопокровської громад

Дата: 20.02.2024 12:58
Кількість переглядів: 54

Фото без описуНа заході, що відбувся за участі заступника начальника Чугуївської районної військової адміністрації Олександра Апостола, йшлося про кращі практики у сфері захисту прав та законних інтересів дітей.

У результаті децентралізації повноваження у сфері соціальних послуг було передано громадам – максимально близько до отримувачів таких послуг. Цей процес не є простим, і, природно, у громад виникає безліч запитань і труднощів.

На всіх етапах створення у громадах району структурних підрозділів щодо соціальної роботи службою у справах дітей Чугуївської районної військової адміністрації, очолюваною Оленою Альхімович, надавалася методична та практична допомога соціальним фахівцям.

Першою, хто налагодив соціальну роботу та створив відповідну службу, була Малинівська громада. На сьогодні майже п’ятирічний позитивний досвід роботи малинівців дозволяє їм ділитися своїми кращими практиками.

Тож під час робочої зустрічі, організованої службою у справах дітей  Чугуївської РВА, фахівці у справах дітей та сім’ї Малинівської громади розповідали новопокровським колегам про свої здобуті компенетенції.

У ході спілкування відпрацьовувалися такі напрямки діяльності, як соціальний супровід дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; робота з родинами, що опинилися у складних життєвих обставинах, тощо. Фахівцями районної та малинівської служб приділялася увага веденню відповідної документації, надавалися конкретні поради та рекомендації.

Як зазначив Олександр Апостол, наразі набуло актуальності питання соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.

«У зв’язку зі збройною агресією рф тисячі українських дітей зазнали фізичних та психологічних страждань. Усі вони мають отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Тож прошу вжити всіх заходів, щоб забезпечити захист прав цієї категорії дітей», – підкреслив Олександр Апостол.

 

джерело інформації – https://chuhuiv-rda.gov.ua/news/1708337749/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь