Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На дводенному стратегічному семінарі УАРОР обговорювали питання посилення голосу громад в державі та світі.

Дата: 21.12.2023 09:27
Кількість переглядів: 31

Фото без опису"Підкреслю, що для України ефективною є трирівнева система місцевого самоврядування", - вважає президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко, - "Ми всі розуміємо, що треба рухатися до Євросоюзу. І цим питанням має займатися не тільки Президент, центральні органи влади, але й влада регіональна. В тому числі й голови районних та обласних рад".

На семінарі були присутні представники Офісу Президента, профільного комітету Верховної Ради, представники Кабінету міністрів, місцевої влади, міжнародні партнери.

Фото без описуРайонні та обласні ради мають сфокусуватись на стратегічному плануванні та шукати партнерів серед Європейських інституцій. Для нашої держави відкрита можливість брати участь у різноманітних європейських програмах та проєктах на регіональному та місцевому рівнях. Так, у нас є необхідність у навчанні та обміні досвідом, але міжнародні партнери готові нам в цьому допомагати.

Фото без описуФото без опису"Я хочу подякувати HOVERLA / проєкт USAID, яка стала постійним партнером УАРОР. Наші міжнародні партнери готові долучитися до підвищення інституційної спроможності нашої асоціації. І чекають від нас в тому числі конкретних пропозицій. Регіональне самоврядування поступово має вийти за межі існування суто за рахунок ДФРРу. Ми маємо шукати різні джерела фінансування. Потрібно займатися інформуванням населення, малого та середнього бізнесу, виробників. Європейський ринок це 508 млн споживачів, це наш найбільший партнер для експорту та імпорту" – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також були обговорені питання, які стосуються міст побратимів, регіонів побратимів. З досвіду Харківщини видно, наскільки партнери хочуть переходити від гуманітарної допомоги, генераторів, допоміжних будівельних матеріалів до проєктів сталого тривалого розвитку. І це теж треба враховувати.

Фото без опису"Для мене велика честь бути президентом УАРОР. Нашу першу велику зустріч у такому форматі я дійсно вважаю проривом. Це початок великої і, впевнена, плідної роботи. Дякую HOVERLA / проєкт USAID за цю можливість народним депутатам Марії Мезенцевій, Олександру Аліксійчуку, раднику заступника керівника Офісу Президента Артему Гусаку та всім, хто взяв в нашому семінарі участь" – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь