Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося друге засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області

Дата: 16.11.2023 10:37
Кількість переглядів: 42

Фото без описуВ заході взяли участь Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, начальник ХОВА Олег Синєгубов, народні депутати, голова Ради Фонду Президента з підтримки освіти, науки та спорту Ірина Тулякова, представники центральних органів влади, голови громад Харківщини, представники силових структур, посольств та консульств.

Засідання було присвячене питанням захисту прав і інтересів дитини через інтегровані програми підтримки в регіоні.

«Дуже важливо, що до заходу приєднались багато представників неурядових міжнародних організацій, дипломатів, ми відчуваємо їх підтримку. Велика кількість проєктів у громадах втілена за допомогою ЮНІСЕФ, USAID і ще низки міжнародних партнерів. Я впевнена, що ми і далі будемо співпрацювати, обговорювати плани на майбутнє. Для нас, як для представників місцевого самоврядування, це дуже важливо. Також дякуємо нашим міжнародним партнерам за допомогу, пов'язану не тільки з відновленням та наданням гуманітарної допомоги, але й з підтримкою наших дітей. Ми і надалі розраховуємо на цю підтримку.

Фото без описуХарківщина у важких, порівняно з іншими регіонами, умовах розробила та втілює Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання, першою в Україні. Цю програму депутати обласної ради одноголосно затвердили в жовтні», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Програма підтримки та розвитку сімейних форм виховання передбачає одноразову фінансову допомогу в сумі 30 тисяч гривень - при створенні прийомних сімей, будинків сімейного типу, сімей патронатного виховання, одноразова виплата у 50 тисяч гривень - після 15 річного функціонування такої родини, а також 5 тисяч гривень для прийомних сімей і ДБСТ, якщо родина взяла на виховання дитину з інвалідністю

«Впевнена, що після сьогоднішньої зустрічі ми напрацюємо ще багато актуальних програм підтримки дітей і сімей з дітьми. Хочу подякувати усім, хто долучився до нашого заходу і запевнити, що Харківщина в особі представників місцевого самоврядування, адміністрації готова і в подальшому бути надійними партнерами в реалізації проєктів», - сказала голова обласної ради.

Олег Синєгубов зазначив, що війна внесла свої корективи в ситуацію із захистом прав дітей, і про це не можна не говорити. Харківська область входить в п’ятірку регіонів з найбільшою кількістю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На Харківщині рф вбила 79 дітей, 38 – стали повними сиротами.

Завдяки співпраці з міжнародними партнерами в області реалізується низка важливих ініціатив щодо організації безпечних просторів для дітей, відновлення закладів та покращення їх матеріально-технічної бази тощо, підтримки багатодітних родин.

Зокрема, спільно з ЮНІСЕФ, першою леді Оленою Зеленською було відкрито Дитячий мультифункціональний центр, який вже відвідали понад 16 тис. дітей.

 

джерело інформації - https://www.facebook.com/KharkovRegionalCouncil


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь