Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На міжнародній конференції у Києві презентували Дорожню мапу реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Дата: 08.11.2023 08:35
Кількість переглядів: 40

Фото без описуВ міжнародній конференції взяла участь Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Захід пройшов за участі Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, Віце-прем’єра з відновлення України Олександра Кубракова, Послів США та Японії в Україні Бріджит Брінк та Мацуди Кунінорі, голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк, представників міністерств та громад.

Фото без опису"При завершенні реформи децентралізації потрібно не забувати про регіони, особливо де населені пункти були під окупацією" - озвучила Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час презентації Дорожньої мапи реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні були озвучені основні пріоритети.

"Так, погоджусь з тим, що громади – основа відновлення країни, вони мають бути спроможні, багаті, інклюзивні та інтегровані. Але. У цій стратегії мають бути представлені реальні кейси з приводу обласних та районних рад. Впевнена, що це не останній варіант Дорожньої карти, і вона буде ще доопрацьована. Якщо ми мріємо про європейське майбутнє країни і націлені на вступ у ЄС, де регіональний - один із важливих рівнів місцевого самоврядування, то маємо на це зважати при завершенні реформи децентралізації в Україні." – додала Тетяна Єгорова-Луценко.

Фото без описуПитання відновлення і розвитку українських регіонів та міст обговорювалося на 157 сесії Комітету Регіонів ЄС, також мова йшла про надання Україні статусу спостерігача з можливістю брати участь у засіданнях та сесіях КР ЄС.

"Висновок маю такий: і українська влада, і представники міжнародної спільноти єдині у думці про те, що реформа децентралізації має завершитися найскоріше і найуспішніше. Як це робити в умовах воєнного стану – такого досвіду немає жодна країна світу. Україна зараз є першопрохідцем. Європейським регіонам в нас теж є чому повчитися. Працюємо далі." – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

 

джерело інформації - https://www.facebook.com/KharkovRegionalCouncil


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь