Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

В незнайомі місця – Не ходи! Пробачив міну – Не чіпай! Прості правила безпеки, які рятують життя.

Дата: 07.11.2023 07:54
Кількість переглядів: 48

Фото без описуТроє мирних харків’ян постраждали внаслідок підриву на ворожих мінах і вибухових пристроях минулого тижня на Харківщині. Також знищено 1 одиницю сільськогосподарської техніки.

31 жовтня стало відомо про нещасний випадок, який стався у с. Велика Комишуваха Барвінківської громади. За попередніми даними на власному подвір’ї на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався 60-річний чоловік. Внаслідок вибуху він отримав значні поранення і був госпіталізований до лікарні.

01 листопада зафіксований черговий випадок підриву сільськогосподарської техніки на залишених окупантами вибухонебезпечних пристроях. Під час польових робіт біля між селами Андріївка та Покровське Донецької громади Ізюмського району на ворожій протитанковій міні підірвався комбайн «John Deere».

Того ж дня в результаті вибуху протипіхотної міни отримав поранення 35-річний мешканець с. Піски-Радьківські Борівької громади Ізюмського району. За попередніми даними, чоловік 1988 року народження, натрапив на вибуховий пристрій на власному подвір’ї. Ймовірно це була протипіхотна міна ПФМ-1 «Пелюстка». Внаслідок вибуху у чоловіка поранено палець на лівій нозі.

4 листопада в результаті вибуху невідомого предмету отримав поранення 51-річний мешканець с. Черкаські Тишки Харківського району. За попередніми даними чоловік, 1972 року народження, натрапив на вибуховий пристрій на власному подвір’ї. Наразі постраждалий з множинними травмами перебуває у лікарні.

З початку деокупації на Харківщині від вибухів ВНП загинуло 49 людей та 191 травмовано.

У зв’язку із високою мінною небезпекою, Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян із закликом бути максимально обережними та не нехтувати правилами безпеки.

Залишені ворогом міни можуть призвести до трагічних наслідків, особливо для мешканців деокупованих територій.

Аби вберегти своє життя і здоров’я, дотримуйтесь наступних правил:

- Уникайте невідомих місць: не вирушайте у невідомі ліси, поля або райони, де відбувались інтенсивні бойові дії чи котрі були під окупацією – вони є сильно заміновані.

- Будьте обережні при будівництві: якщо ви збираєтесь будувати щось або здійснювати інші господарські роботи на своїх ділянках в деокупованих районах, зробіть заявку піротехнікам і дочекайтесь поки здійснять перевірку.

- Навчайте своїх дітей правилам мінної безпеки: розповідайте про ризики та небезпеки, пов'язані з мінами, та навчіть їх, як уникати небезпеки.

- Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет, не торкайтесь його і негайно повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

 

джерело інформації - https://www.facebook.com/groups/chuguevrada/?locale=uk_UA&checkpoint_src=1501092823525282


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь