Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Унікальна виставка ляльок представлена наразі в Чугуївському терцентрі

Дата: 04.11.2023 07:58
Кількість переглядів: 47

Фото без описуЕкспозиція неодмінно зацікавить творчих людей, подарує натхнення на створення власних виробів

У чому ж унікальність та особливість цієї виставки? По-перше, її авторами є літні люди та люди з інвалідністю – наші з вами земляки. Всі вони – підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чугуївської міської ради. По-друге, на виставці представлені здебільшого старі ляльки, які отримали нове життя та відтепер можуть вважатися справжніми витворами мистецтва.

Тільки-но погляньте на красу, створену руками наших майстринь! У кожній лялечці відчувається душа автора, його любов до своєї справи та бажання творити прекрасне.

Ідея давати нове життя старим, інколи навіть дуже занедбаним та покаліченим лялькам, належить Ірині Василівні Дружиніній – інструктору з трудової адаптації та реабілітації відділення денного перебування терцентру. Вона надихнула своїх підопічних власним прикладом, допомогла їм опанувати різні техніки, створила творчу атмосферу на заняттях студії «Рукоділля».

Фото без опису

Як і у людей різні долі, так і у ляльок з виставки у кожної своя історія. Нині всі вони виглядають пречудово, і навіть не уявляєш, що серед них багато лялечок-інвалідів, як їх називають автори. Деяким доводилось виготовляти нові ручки та ніжки, відмивати від бруду і т.і. Є лялька, яку навіть знайшли на смітнику, вмерзлою в землю, у вкрай плачевному стані.

Вражають і використані авторами техніки. Наприклад, одяг у багатьох пошитий професійно, за технологією шиття, або зв’язаний на спицях чи гачком. Різноманітні техніки використовувались при створенні взуття, дрібних деталей та аксесуарів. Є на виставці і ляльки, створені у техніці амігурумі.

Особливо вражають деякі роботи, коли дізнаєшся більше про їх авторів, адже є серед них люди навіть з вадами зору. Можна тільки уявити, яких зусиль їм довелося докласти, щоб створити справжні мистецькі шедеври.

Фото без описуФото без опису

Виставка буде доступна до перегляду ще протягом місяця. У працівників терцентру є ідея потім перенести її до Культурного центру «Імідж», щоб якомога більше жителів громади змогли познайомитися з творчістю наших земляків та отримати натхнення на створення власних робіт.

Слід зауважити, що підопічні терцентру мають змогу займатися не тільки рукоділлям, але й іншими видами мистецтва – у закладі також діють клуби живопису та кераміки. Для літніх людей та людей з інвалідністю це чудова можливість не тільки для самовираження у творчості, а й спілкування один з одним, що дуже важливо, особливо у наш непростий час.

 

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чугуївської міської ради розташований за адресою: вул. Старонікольська, 20. Тут надають широкий спектр послуг для пенсіонерів та людей з інвалідністю.

 

 

 

джерело інформації - http://chuguev-rada.gov.ua/news/id/13062


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь