Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради.

Дата: 02.11.2023 08:59
Кількість переглядів: 25

Фото без описуВідносно пропозиції Харківської обласної військової адміністрації щодо розподілу субвенції з державного бюджету на проєктування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт об'єктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інших об'єктів, що мають вплив на життєдіяльність населення в розрізі проєктів і заходів інформацію надав директор Департаменту фінансів Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Сергій Овсянніков.

За його словами, Міністерство інфраструктури погодило перелік об’єктів більш ніж на 300 млн грн. Головний розпорядник коштів – Департамент капітального будівництва ХОВА. З моменту надання інформації до обласної ради пройшов деякий час і Міністерство опрацювало додаткові зміни і перелік доповнено новими об’єктами.

Про пропозиції щодо фінансування з обласного бюджету субвенції місцевим бюджетам на реалізацію проєктів – переможців обласних конкурсів проєктів "Разом в майбутнє" та "Ефективна медицина в громаді" у жовтні 2023 року доповіла заступник начальника управління, начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій, проєктного менеджменту та міжнародних зв'язків управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв'язків виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз.

За її інформацією, реалізація конкурсів іде за календарним планом, який був визначений конкурсним комітетом. Щомісяця проводиться моніторинг реалізації всіх проєктів, згідно з яким вноситься пропозиція щодо фінансування обласної частки.

Відносно конкурсу «Разом в майбутнє» пропонується дофінансування по шести місцевим бюджетам на 4 млн 152 тис. грн, Щодо конкурсу «Разом в майбутнє» пропонується дофінансування по семи громадам на 4 млн 479 тис. грн.

З узгодженням цієї пропозиції свої зобов’язання з дофінансування участі у конкурсах обласна рада виконає. Вже 17 проєктів реалізовані й чекають на відкриття. Загалом по двох конкурсах - 74 проєкти.

Як зазначила голова комісії Людмила Немикіна, виконання умов проведення конкурсів чітко контролювались,

«Ми перевіряли чи використовують громади свої можливості, а також тих організацій, які були заявлені на реалізацію в проєктах. Тільки після того, як все підтверджено, надавали пропозиції про співфінансування.

Будемо долучатись до відкриття проєктів, і ще раз підтвердимо, що кошти спрямовані на реалізацію мети», - зазначила голова комісії.

Також депутати заслухали інформацію щодо результатів фінансово-господарської діяльності обласних комунальних підприємств, установ, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, за І півріччя 2023 року.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь