Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Швейцарські партнери ознайомилися з ходом відновлювальних робіт в КЗ «Харківська спеціальна школа ім.В.Г.Короленка»

Дата: 01.11.2023 08:22
Кількість переглядів: 47

Фото без описуПредставники будівельної компанії, що займається виконанням робіт та керівництво Харківської спеціальної школи імені В.Н.Короленка доповіли партнерам з посольства Швейцарії в Україні, що наразі відновлення системи опалення майже завершенно, а ремонт системи водопостачання та водовідведення ведеться згідно плану.

Проєкт реалізується відповідно до Договору щодо відновлювальних робіт, підписаного між Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації в особі директора Швейцарського бюро співробітництва Андреаса Хубера, голови офісу Гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнари, директора КЗ «Харківська спеціальна школа імені В.Н.Короленка» Олександра Білоусова, голови Наглядової ради ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка.

Заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько доповів, що наразі проведено демонтажні роботи в приміщеннях школи, садка, пральні/гаражу, змонтовано 3138 п.м. труби внутрішньої разводки з фасонними деталями та арматурою, змонтовано 3856 секцій біметалевих радіаторів, завершено роботи з монтажу ІТП.

«Цей заклад важливий не тільки для Харківщини, а й ще для 13 регіонів країни. Адже тут навчаються діти з вадами зору, і це єдина така школа на Східній Україні. До процесів відновлення школи залучаємо не лише бюджетні кошти, а й фінансову підтримку міжнародних благодійників. Це свідчить про те, що нам довіряють, що ми можемо і будемо надійними партнерами», - зазначив Максим Колінько.

Як зазначив заступник директора школи з господарчої роботи Олександр Марченко зараз ведеться поетапна робота з відновлення школи після руйнувань в наслідок ракетної атаки минулого року, щоб діти могли повернутися до офлайн навчання, коли це стане безпечно.

«Ми вдячні Харківській обласній раді та міжнародним організаціям за допомогу у відновленні приміщень школи. Вже багато зроблено завдяки спільним зусиллям», - сказав Марченко.

Нагадаємо, перших руйнувань освітній заклад зазнав 2 березня 2022 року. На той момент у школі ще залишалося 20 дітей. Згодом всі вихованці були евакуйовані. Вибуховою хвилею вибило вікна, була пошкоджена система опалення, дах, деформувалися стіни. Постраждала будівля дитячого садку, який працює при спецшколі.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь