Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Граковому встановлено мобільну амбулаторію замість зруйнованої

Дата: 26.10.2023 07:50
Кількість переглядів: 38

Фото без описуНачальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко побував у медичному закладі.

Разом з ним амбулаторію відвідали також представники Всесвітньої організації охорони здоров’я, за ініціативи та підтримки якої у вересні було встановлено будівлю. Крім того, за рахунок ВООЗ було закуплено необхідні меблі, обладнання та сантехніку. Незабаром у медичному закладі з’являться електрокардіографи, холодильник, глюкометр, набори необхідних ліків тощо.

Як розповіла головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги Чкаловської селищної ради Тетяна Петрова, заклад відчинив свої двері для пацієнтів два тижні тому. Тут працюють лікар, медична сестра та санітарка. По допомогу звертаються щодня близько 15-20 мешканців.

Будівля амбулаторії розташована у самому центрі села. Поряд встановлено укриття, а також потужний генератор для забезпечення безперебійного надання медичних послуг.

«Гракове – найбільш постраждале село Чкаловської громади. Тут вщент зруйновані адміністративна будівля, де і розміщувалася амбулаторія, навчальний заклад, магазини, багато житлових будинків, значних пошкоджень зазнав місцевий храм. Також ця місцина має високий рівень замінованості, – відзначив Сергій Лободенко під час спілкування з представниками ВООЗ. – Але все ж потроху люди повертаються до своїх домівок. Наразі у селі проживає близько 300 мешканців, і, звичайно ж, вони потребують базових послуг. Ми вдячні Всесвітній організації охорони здоров’я за увагу до наших потреб та надану підтримку».

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь