Чугуївська районна рада Харківської області
Харківська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Перше засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області

Дата: 20.10.2023 10:21
Кількість переглядів: 46

Фото без описуГолова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у першому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області, що пройшло в онлайн режимі під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова.

В заході взяли участь міжнародні партнери, народні депутати, представники офісу Президента, керівники громад Харківщини тощо.

Присутні обговорили необхідність поєднання зусиль органів влади, органів місцевого самоврядування та міжнародних партнерів у процесі надання допомоги по відновленню громад, що постраждали від військової агресії.

«Регіональний офіс міжнародного співробітництва Харківської області має стати ключовим майданчиком для налагодження в’язків між громадами регіону та муніципалітетами європейських країн. І обласна рада, і обласна військова адміністрація наразі ведуть дуже активну роботу по налагодженню міжнародного співробітництва, є результативні домовленості і позитивні кейси по залученню міжнародних коштів і допомоги. Але, на жаль, не всі громади наразі мають партнерів у європейських країнах. Позиція Комітету регіонів ЄС, його президента Вашку Алвес Кордейро дуже однозначна – органи місцевого самоврядування мають активно долучатися до співпраці з європейськими колегами, налагоджувати звʼязки з європейськими містами та містечками. Це наближатиме українські громади до Євросоюзу. Адже робота по вступу України в ЄС має виконуватись абсолютно на усіх рівнях. Наведу приклад, Польща перед тим як вступити в Євросоюз, два роки мала статус «спостерігача» у Комітеті регіонів ЄС, без права голосу, але представники польських міст брали участь у засіданнях», – зауважила голова обласної ради.

Також Тетяна Єгорова-Луценко запевнила, що ініціатива Президента України по створенню у Харківській області Регіонального офісу міжнародного співробітництва дуже важлива. І є єдиним майданчиком в регіоні, де проговорюватимуться усі важливі питання для подальшої співпраці з міжнародними партнерами, відпрацьовуватиметься «дорожня карта» з розумінням, яка допомога і де саме є першочерговою, і яка має бути ще долучена.

«Днями Європарламент схвалив пропозицію щодо 50 млрд євро для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України на 2024-2027 роки. Тому маючи зараз всю необхідну документацію, ми зможемо передати її до фонду і отримати фінансування для проведення необхідних робіт", - зазначила Тетяна Єгорова Луценко.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь